hahahahahaha.....(woody woodpecker....)
pnaskn air...msukkn barlee(isis pnye) sesudu...p/s:rsanye barleee tu xde lg kot kt mesia
pastu gula secukup rsa...pastu tuangkn air pnas setengah gelas/cawan...pastu msukkn susu(skimmed/full kamil) secukupnya...
kacau dan siap utk diminum...
samat mencuba...
sardin rolled
2:11 PM |
haa...segan nk tanye chef wan mcm ne nk wat sardin rolled?
xpe2..chef kecik sedia membantu anda..huhooo...
ok..first,kna la ade ingredients nyedlu...
1.roti sandwich(gardenia ke rich bake ke x kisah la)
2.sardin
3.telur
ok..first,gelek roti tu biar nipis..kalau ade penggiling tu lg bgus tp klu xde,pakai gelas je..
pastu msak sardin(ikut selera nafsi2 k)..lenyek sardin tu smpai hancur...
bila dah masak,letak sardin kat satu penghujung roti yg telah digelek tu pastu gulung...
utk avoid roti tu drpd terbukak,celup ngn telur..telur tu kononnya jd glue la..
lg sedap klu celup keseluruhan roti tu dgn telur tu...
p/s:jgn lupa pukul telur tu..
ha...step last ialah panaskan minyak cket tuk masakkn telur tu...
dah siap...senang kn?
blh gk gne alternatif lain selain sardin,e.g:hot dog,koftah,daging burger,sayur(ala2 popia),minced meat or anything la yg korg suke ye...asalkn bahagia cukupla...
ok..next time kite blajar nk buat air yg sedap...ntikn kemunculan sy dlm edisi yg seterusnya ye..
p/s:tenx to si 'dia' 4 da comment kat shout tu...:-)
Subscribe to:
Posts (Atom)